تنش در لوکزامبورگ پس از حمله حماس

11.10.2023

سه روز پس از حملات گروه تروریستی حماس که صدها کشته، مجروح و مفقود در اسرائیل بر جای گذاشت، مرکز شهر لوکزامبورگ عصر روز سه شنبه محل تظاهراتی های در حمایت از اسرائیل و فلسطین بود.

مجمع یهودیان اسرائیلی لوکزامبورگ،  و کمیته صلح عادلانه در خاورمیانه (CPJPO) در ساعت 6:30 بعد از ظهر در میدان کلرفونتین در دو بخش جدا و همزمان تظاهرات های را در یک سو «همبستگی با اسرائیل و اسرائیلی‌ها که توسط تروریسم اسلام‌گرایان حماس به قلب کشورشان ضربه زد» و در سوی دیگر «همبستگی با غیر دظامی های فلسطینی در غزه که توسط اسرائیلی ها بمب باران میشوند» برگزار کردند.

جوزپ بورل، معاون کمیسیون اروپا عصر سه شنبه گفت که اکثریت قاطع 27 کشور عضو اتحادیه اروپا با تعلیق کمک های مالی به فلسطینی ها مخالف هستند و اتحادیه اروپا با محاصره غزه توسط اسرائیل مخالف است.

اسرائیل اعلام کرد که پس از چهار روز جنگ علیه جنبش اسلام‌گرای فلسطینی حماس که تاکنون هزاران کشته برجای گذاشته است، تا حدی کنترل مرز خود با نوار غزه را که در حالت محاصره قرار گرفته است، بازپس گرفته است.

میشل لگراند، مدافع دیرینه آرمان فلسطین، اقدامات انجام شده علیه غیرنظامیان نوار غزه را "محکوم" می کند. عضو فعال کمیته صلح عادلانه در خاورمیانه (CPJPO) می افزاید: «اما این چیزی است که هر روز در فلسطین اتفاق می افتد!»

از نظر او نمی توان زمینه و مسئولیت های دولت اسرائیل و جامعه بین المللی را نادیده گرفت. «آنچه در حال وقوع است کاملاً شورش‌کننده است، چه در طرف اسرائیلی و چه در طرف فلسطینی. حماس به شیوه خود واکنش نشان می دهد که من اصلا آن را قبول ندارم. اما مردم فلسطین هم حقوقی دارند، از جمله حق دفاع از خود. درست مثل مردم اسرائیل.»