رادون؛ یک خطر نامرئی در منازل و دشمن جدی سلامت

13.10.2023

رادون، یک گاز رادیواکتیو نامرئی و بی‌بو است که می‌تواند به آرامی و بی‌آگاهی به خانه‌ها نفوذ کرده و در طولانی مدت باعث ابتلا به بیماری‌های سرطانی شود. در روز ملی "رادون" که در لوکزامبورگ برگزار شد، خطرات این گاز مورد توجه قرار میگیرد.
چگونه می‌توانیم خانه‌هایمان را از این خطر محافظت کنیم؟

رادون، عامل دومین بروز سرطان ریه می‌باشد و اگرچه تنها ۵ تا ۱۵ درصد از موارد بروز این نوع سرطان به دلیل تماس با رادون است، اما این امر به هیچ وجه نباید نادیده گرفته شود. وزارت بهداشت لوکزامبورگ توصیه می‌کند که به ویژه در شمال کشور که غلظت رادون بیشتر است، باید مراقبت بود. دلیل این افزایش در ناحیه شمال به خاطر خاکی است که از نوع شیست وجود دارد. در این نواحی، گاز خاک به راحتی به داخل منازل نفوذ می‌کند، به‌ویژه در منازل قدیمی که دال بتنی ندارند.

برای اندازه‌گیری غلظت رادون در منزل، افراد می‌توانند از طریق سایت sante.lu یک کیت رایگان با یک سنسور درخواست کنند. سپس کیت باید برای مدت سه ماه بین اکتبر تا آوریل در منزل نصب شود. سپس کیت باید برگردانده شود تا در آزمایشگاه بهداشت ارزیابی شود. مقدار حداکثر مجاز رادون در هر متر مکعب ۳۰۰ بکرل است. در صورتی که این مقدار به ۶۰۰ برسد، ضروری است تا به ترتیبی برای انجام بازسازی و تصفیه اقدام شود.

در نهایت، حتی اگر همسایه شما در معرض رادون نباشد، این بدان معنا نیست که شما نیز در امان هستید. برای اطمینان حاصل کردن از این موضوع، بهتر است خودتان غلظت رادون را اندازه‌گیری کنید.