آیا لوکزامبورگ باید از یک بحران جدید نفتی وحشت داشته باشد؟

13.10.2023

درگیری بین گروهک تروریست اسلامی حماس و اسرائیل آیا منجر به یک بحران نفتی جدید در سطح جهان خواهد شد؟

دنیا به رنج‌های وحشتناک انسان‌های غیر مسلح ناشی از حمله مجاهدین اسلامی حماس و پاسخ اسرائیل در منطقه نوار غزه با نگرانی نظاره می‌کنند. در این زمینه، سوالاتی درباره تاثیر جنگ و تشدیدهای جدید بر اقتصاد جهان، به ویژه بر قیمت نفت مطرح می‌شود.

جنگ معروف یوم کیپور در سال ۱۹۷۳ بین مصر، سوریه و اسرائیل منجر به بحران نفتی جدی شد که بر اقتصاد جهان به مدت سال‌ها تاثیر گذاشت. لوکزامبورگ نیز از این بحران نجات پیدا نکرد.

بر اساس اظهارات گروه انرژی، حملات وحشتناک حماس به اسرائیل و پاسخ اسرائیل تاکنون تاثیر معنی‌داری بر قیمت نفت نداشته است. رومن هافمان، رئیس این گروه، انتظار بحران نفتی مانند دهه ۷۰ را ندارد و می‌گوید: "امروز تولید جهانی بسیار متنوع‌تر است. در آن زمان، سهم بزرگی از نفت از کشورهای عربی وارد می شد، اما امروز ما تولیدکنندگان بزرگ بسیار متفاوتی داریم، از جمله آمریکایی‌ها، روس‌ها و آفریقا، همه چیز اکنون متنوع‌تر است."

وزیر انرژی، اما خطر را بیشتر می‌بیند که جنگ در خاورمیانه ممکن است منجر به افزایش قیمت نفت شود: "چرا؟ زیرا پشت گروه تروریستی مجاهدین اسلامی حماس، ایران وجود دارد. این بدان معناست که روسیه به قیمت نفت بالا نیاز دارد تا جنگش را تامین کند، عربستان سعودی نیاز دارد تا سیاست خود را پیگیری کند و ایران نیز علاقه‌مند به قیمت بالای نفت است. به عبارت دیگر، ما با یک بحران اقتصادی جدی رو به رو خواهیم شد."

از زمان بحران نفت دهه ۷۰، کشورهای غربی ذخیره‌ای برای تامین نیازهای خود در مواقع اضطرار دارند که به مدت ۹۰ روز پاسخ گو است. به گفته وزیر انرژی، افزایش قیمت‌ها، اگر هم رخ دهد، افزایش چشمگیری را در اقتصاد به همراه نخواهد داشت. اثر آن به سرعت محو خواهد شد: "زیرا ما در اروپا، هیچ تأثیری بر قیمت نفت نداریم. تنها کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم و همچنین کاری که در سال‌های گذشته سعی در انجام آن داشته‌ایم این است: که می‌بایست از این وابستگی بزرگ به نفت خارج شویم."