سیاستمداران لوکزامبورگ هم در برابر موضوع اسرائیل و غزه به دو دسته تقسیم شده اند
بیش از سه هفته پس از قتلعامهایی تروریستی که توسط گروه اسلامگرایی حماس در اسرائیل روی داد و آغاز واکنش اسرائیل با بمب بارانهای مداوم در نواحی غزه، اکنون جای خود را با همدردی با مرگ و زیان مردم معمولی عوض کرده است و جدایشهای سیاسی که با حمایتهای متفاوت نسبت به طرفین در لوکزامبورگ مشخص میشوند، جایگاه گرفته است.
در حالی که کشورهای همسایه، به ویژه فرانسه، به سرعت دربارهٔ بحران اسرائیل و فلسطین تقسیم شدند، محیط سیاسی لوکزامبورگ، که انتخابات مجلس به تازگی برگزار شده بود، موقتاً بر این امر وقفه کرد. در کلیت، صحبتهای سیاسی در این موضوع حساس به وزارت امور خارجه محدود شده است.
کارین کوهن، نماینده حزب دموکرات، دربارهٔ موضوع اسرائیل اظهار نظر کرد: "سخت است با همسایگانی صلح کرد که تنها یک دستور دارند: مرگ شما!" و این نظر را با اشتراک مقالهای از دیگران منتشر کرد. در این مقاله، فیلیپ وال، مدیر و سردبیر سابق مجله چارلی ابدو، در مورد ضرورت متوجه شدن فلسطینیها از اینکه در آینده باید همسایه یهودیداشته باشند، سوال میکند.
این مقاله که بررسی میکند که آیا حمایت از اسرائیل و همدردی با جمعیتهای مظلوم در غزه تقسیم خط حزبی را تأکید میکند؟ در سوی دیگر از طیف سیاسی، ناتالی اوبرویس، نماینده سابق حزب چپ، با طرفداری از مردم مظلوم فلسطینی و محکوم کردن "تنبیه جمعی تصمیمگرفته شده توسط مقامات اسرائیل" در آخرین سوال پارلمانیاش استفاده کرد. او دربارهٔ "خطر قتل عام" که بر غزه حکم میکند نیز اشاره کرد.
در حالی که خانم کاهن فکر میکند "بسیاری از مردم نیاز به یک دوره تاریخ دارند"، خانم اوبرویس همچنین یک تاریخچه از بحران تهیه شده توسط آمنستی را به اشتراک گذاشت و اظهار کرد: "تبیین موقعیت تاریخی توجیه نیست."
وزیر فعلی امور خارجه، ژان آسلبورن، "اندیشه و نگرانی" ناتالی اوبرویس در مورد "وضعیت بسیار بحرانی انسانی در ناحیه غزه" را به اشتراک میگذارد. رئیس دیپلماسی لوکزامبورگ تاکید کرد که "حق اسرائیل به دفاع باید با حقوق بینالمللی و حقوق بینالمللی انسانی هماهنگ باشد".
اما در مورد موقعیت لوکزامبورگ در یک محیط همیشه پراشتعال با وزیر جدید چه خواهد بود؟